tisdag 26 maj 2020

Gentila gåvor


Vävarlyckan i Holmsund har fått en mycket gentil gåva av Brita Tedebrand: En stor fin damastvävstol från Glimåkra. Under våren besökte vi Brita för att göra oss bekant med vävstolen och sen har vi gått och gruvat oss för att montera den både ner och upp. I går kom så dagen D och det blev en utmaning. Den med fotografiskt minne hade en fördel. Förutom logistik och mekaniskt skruvande sattes också muskulaturen på prov. Vävstolens bommar var som vanligt av tätvuxet virke, därtill kom en klockspel gjort av naturstenar. Det blev en heldag innan det mesta av vävstolens delar var på plats och vi vände och vred på bommar och skaft flera gånger. Men nu får vi studera på nätet under sommaren och även kanske leta rätt på lite damastlitteratur innan vi sätter igång till hösten. 
Som ni ser höll vi avstånden ganska väl. 


På tal om gentila gåvor, så har jag lyckan att ha fått ta emot  nitton begagnade jeans och lika många lakan av vännen Hasse. Så det råder ingen brist på 
vävmaterial. Jag har redan idag satt igång och slaktat några av jeansen och sen färgade jag också några lakan i grönt. Har hållit mig på den blå färgsidan så länge nu, så det är dags att byta färgrikning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar